Duiken en vissen

Duiken
Een prachtige, mysterieuze schoonheid vind je onder de waterspiegel van de Oosterschelde. Een wondere onderwaterwereld met planten en dieren in schitterende vormen en kleuren. Op en in de zandige bodem leven krabben, kreeften, brokkelsterren, platvissen, schelpdieren en allerlei soorten wormen.
Op een steenworp afstand kan je duiken aan het Geersdijkse Kaaitje in het Veerse Meer. De dichtbegroeide habitat voor zeenaalden, zeedonderpadden, krabben, kreeften en heremietkreeften.
Vissen
Vanaf de kant kan je in de Oosterschelde vissen. Je maakt er in de zomer vooral kans op zeebaars en geep. Vanaf het strand kun je in de winter goed, wijting, schar en bot vangen. In de zomermaanden kan je goed zeebaars, bot en tong vangen. Voor het Veerse Meer heb je een vergunning nodig.
In de vijver op Watervliet kun je prima vissen op karper en voorn.